logoengelsmanbv

 

  advies ontwerp aanleg onderhoud boomverzorging2

  088 5474747         

info@engelsmanhoveniers.nl          

etw er aBoomverzorging

We behandelen elke boom op iedere locatie. Elke situatie is uniek en wordt beoordeeld door onze specialisten die u advies geven over het te volgen plan van aanpak. Zij kunnen u natuurlijk ook adviseren bij de aanschaf van een boom.

Bij de afdeling Boomverzorging van Engelsman Hoveniers B.V. zijn drie specialisten werkzaam die gecertificeerd ETW-er (‘European Treeworker, climbing’) zijn. Dit internationaal erkende en hoog gewaardeerde certificaat wordt uitgegeven door de EAC (European Arboricultural Council, de Europese Boomverzorgingsraad). De EAC wil via certificering mensen die met boomverzorging bezig zijn groeperen met behulp van bepaalde kwaliteitsnormen en criteria qua vakkennis.

Het examen voor ‘European Treeworker, climbing’ wordt afgenomen door een internationale jury en legt naast algemene bomenkennis de nadruk op uitvoerende boomverzorging zoals het snoeien en verwijderen van bomen door middel van klimtechnieken. Eén van onze boomspecialisten is bovendien in het bezit van een certificaat Boom Veiligheid Controleur.
Daarnaast is kwaliteit gewaarborgd daar we ook gecertificeerd zijn voor Groenkeur Boomverzorging.

Alle boomeigenaren hebben een zorgplicht voor de bomen die op hun grond staan.  Een eigenaar is wettelijk verplicht om de bomen regelmatig te laten controleren met betrekking tot veiligheid (zie Controle).