NIEUWS

 

Engelsman Hoveniers zet het leger in !

 

Na het afronden van een zorgvuldige selectieprocedure mag Engelsman Hoveniers het groenonderhoud voor woningbouwvereniging Haag Wonen uitvoeren. Een belangrijk element in de aanbesteding bestaat uit een samenwerkingsverband tussen de hovenier en een Maatschappelijk Verantwoorde Partner. Engelsman heeft deze gevonden in het Leger des Heils. In deze samenwerking zullen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in samenwerking met vakbekwame hoveniers de tuinwerkzaamheden uitvoeren.

Haag Wonen a

Uitbereiding wagenpark

Nieuwe autos a

Do The Wave!

 

In ons voortdurend streven om op een milieuvriendelijke manier onkruid te bestrijden wordt 14 juni de innovatieve high tech machine The Wave Sensor Wave in gebruik genomen.

WAVE staat voor "Water Als Vitaal Element". De WAVE spuit bijna kokend water op het onkruid. Het water werkt diep in de plant door, met als gevolg dat het bovengrondse deel en de wortelhals afsterven. Na één of enkele behandelingen gaat het onkruid dood. De techniek is sensorgestuurd, waardoor alleen daar waar daadwerkelijk onkruid staat, gespoten wordt. Er wordt dus geen energie verspild.

 Wave a

Geslaagd !

 

Onze collega Melvin Warnaar is in april geslaagd voor de opleiding; Aankomend projectleider.

De opleiding Aankomend Projectleider richt zich op degene die vaktechnisch goed onderlegd is en de stap wil maken naar een leidinggevende functie

 

Wij feliciteren Melvin met het behaalde resultaat!

 

 Melvin a

De Nieuwe Molstraat moet groene oase worden

 

Rondom de Nieuwe Molstraat, de Looijerstraat en de Hamerstraat worden vaak niet gezien als het mooiste stukje Den Haag. Daarom besloten buurtbewoners daar iets aan te doen. Project De Groene Mol is daarom in het leven gebracht.

Na een selectie procedure heeft Engelsman Hoveniers in samenwerking met Queeste Architecten, buurtbewoners en Staedion de opdracht uitgevoerd om gevels te voorzien van klimplanten.

Naast het groen, is er ook aan de dieren gedacht. Op een aantal muren zijn al bijenkasten en vogelhuisjes te vinden. Het is de bedoeling dat alles wordt onderhouden door de bewoners zelf en die zijn blij met het initiatief

Molstraat a

Extrene media

 

Op verzoek van branchevereniging VHG (Vereniging Hoveniers en Groenvoorzieners) heeft Engelsman Hoveniers in 2007 meegewerkt aan een promotiefilm om het hoveniersvak te promoten voor jongeren.

Recent heeft Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) ons als eninge hoveniersbedrijf in Nederland verzocht mee te werken aan het maken van een "beroepenfilm".

 

Deze beroepenfilm kunt u zien op www.mbostad.nl en www.beroepeninbeeld.nl of klik hier.

 Externe media a

Bedrijfsfilm Engelsman Hoveniers

 

Om onze klanten of potentiele opdrachtgevers een indruk te geven wie we zijn en wat we doen is ter gelegenheid van het 80 jarig bestaan een bedrijfsfilm gemaakt.

 

Benieuwd ? klik hier.

 Filmploeg a

Nieuwjaarsgroet 2017

Kerstwens a

" De" rode beuk in Delft

Beuk a

 

Geslaagd!

 

Als vervolg op het certificaat Boomveiligheidscontroleur heeft Maarten Splinter zich nu ook laten certificeren tot Boomveiligheidsinspecteur.

 

 Maarten Splinter  a

De Groene Flits

 

Engelsman Hoveniers heeft sinds maart 2016 een Nieuwskrant, De Groene Flits.

In de eerste editie staan we stil bij ons 80 jarig bestaan als hoveniersbedrijf. 

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Aanmelden kan via; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Engelsman groene flits  a

Jubileumheester

 

Al 12.5 jaar doen wij het groenonderhoud van de Goeveneurkade 10-67 te Voorburg. Wij zijn trots op deze langdurige samenwerking en maken dit zichtbaar door een jubileumheester aan te bieden. 

 

 

Jubileumboom Goeveneurkade  a

Versterking voor boomdivisie!

 

De boomdivisie is verder uitgebreid met een trekker en mega versnipperaar.

De houtsnippers worden automatisch gezeefd en zijn geschikt voor de verwerking in biomassa centrales.

 

IMG 0349 a

Nieuwjaarsgroet voor 2016!

Nieuwjaarsgroet 2016 a

Laan 1940-1945

 

Engelsman Hoveniers is half november gestart met de werkzaamheden aan Laan 1940-1945 te Maassluis. Aan wethouder Kees Pleijsier de eer om een aantal bijzondere bomen op de rotonde te plaatsen. Op de rotonde nabij de Mesdaglaan komen acht vormbomen. Het gaat om platanen met een bocht (een swing) in de stam. Deze ongewone stam geeft de bomen een sierlijk uiterlijk en maakt de rotonde tot een groen kunstobject.

Boom plante a

Sky high

 

Engelsman Hoveniers heeft een hoogwerker aangeschaft, waarmee ze nieuwe hoogtepunten zullen bereiken.

Hoogwerker a

Sinterklaasfeest 2015

 

Iedereen kwam rustig en bedeesd,

naar ons Sinterklaasfeest!

Op vrijdag 4 december werd iedereen verwacht.

En aan alles was gedacht.

Hapjes en drankjes stonden klaar.

En ook cadeautjes, reken maar

 

 

 

 

Sinterklaas a

Henk Plugge met pensioen

 

Op 18 december is het zover, na 46 jaar werkzaam te zijn geweest als Hovenier, neemt Henk op de traditionele eindejaars bedrijfs schoonmaakdag afscheid.

Wij bedanken Henk voor zijn inzet en vakmanschap en wensen hem nog vele goede jaren toe.

Henk Plugge a

Gladheidsbestrijding winter 2015-2016

 

Engelsman Hoveniers is voorbereid om u van dienst te zijn!

De sneeuwruimploegen zijn samengesteld en zout ligt op voorraad.

 

Reserveer/bestel tijdig om goed voorbereid te zijn; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Engelsman Hoveniers wenst u een slipvrije, zorgloze winter!!

Gladheidsbestrijding A2

80.000 bijen naar 80 jarige

 

In een speciaal voor de bijenkorven gebouwd onderkomen is op de Turfschipper plaats gemaakt voor drie bijenkasten. De enthousiaste medewerkers (imkers) Maarten Splinter, Jeffrey Keuvelaar & Mike Kappetijn zullen de bijen de komende jaren verzorgen en de honing oogsten.

Bijen a

Hoogtepunt

 

Tijdens het verwijderen van een dode iep in Delft, konden de European Tree Workers deze mooie foto maken.

Phoenixstraat a

Effectiviteit en duurzaamheid

 

De Engelsman AIR Combi Compact  werkt volgens het principe van heteluchtcirculatie voor effectieve en langdurige bestrijding van onkruid en kiemen. Eventueel aanwezige onkruidzaden worden tijdens het proces losgeblazen en verbrand. Op deze manier is onkruidbestrijding veilig, ergonomisch, effectief en milieuverantwoord.

 

Air Combi Compact  a

Bedrijfsuitje 2015

 

Om het 80-jarige bestaan van Engelsman Hoveniers ook met het personeel te vieren, vond het jaarlijkse bedrijfsuitje dit jaar plaats in Portugal!!!

Bedrijfsuitje 2015  a

HOERA!!!

 

Ter gelegengheid van het 80-jarig bestaan zal er een jaar lang een totaalbeplakte Engelsman tram door Den Haag rijden.

Tram

Van wieg tot graf

CM Engelsman  a

Mooier, schoner en groener Schieoevers

 

Ondernemers van Bedrijven Kring Schieoevers, de Gemeente Delft en Engelsman Hoveniers hebben de handen ineen geslagen voor een mooier, schoner en groener Schieoevers.

Schieoevers a

 C.M. Engelsman 2aC.M. Engelsman 1a

 

Jubileumboom

 

Paul Docter van Benelux- Bureau voor de intellectuele eigendommen, mocht aan de Bordewijklaan te Den Haag afgelopen december een jubileumboom in ontvangst nemen. Dit vanwege een samenwerking van 20 jaar.

 

a Jubileumboom                 

Nieuwjaarsgroet voor 2015

a nieuwjaarsgroet

VCA**

 

Trots kunnen wij vertellen dat we in december VCA** gecertificeerd zijn. Met een VCA certificaat kunnen wij aantonen dat Engelsman Hoveniers voldoet aan de gestelde eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

 

 VCA a

Jubilarissen

In 2014 kon Engelsman Hoveniers twee van onze boomspecialisten, Sander Meershoek (links) en Maarten Splinter (rechts), feliciteren met hun 12,5 jaar jubilieum. Onze uitvoerder Jacques Gielisse is inmiddels 35 jaar in dienst. Gefeliciteerd mannen!!

ETW

Geslaagd !

Half januari 2014 heeft onze collega Arina Keijzer de studie Tuin- en Landschaparchitectuur aan de Hogeschool van Hall Larenstein met goed gevolg afgerond. Binnen deze zeer brede, vierjarige HBO studie - die zij in deeltijd volgde naast haar baan als Office Manager binnen ons bedrijf - heeft zij zich in de laatste twee studiejaren gespecialiseerd in Tuinarchitectuur en inrichtingsplannen leren maken voor grote, openbare groengebieden. Tijdens de afsluitende stage heeft zij zich tevens bekwaamd in het ontwerpen van middelgrote en kleine particulier tuinen en kleinere openbare groengebieden en het maken van beplantingsplannen.

De directie en medewerkers van Engelsman Hoveniers feliciteren Arina van harte met dit behaalde resultaat !

 

collage afbeeldingen arina b

Drie Groenkeurcertificaten uniek voor de regio Haaglanden

Matthijs Mesken, directeur van de stichting Groenkeur, overhandigt André Engelsman de certificering voor Groenvoorziening en Boomverzorging. Samen met het reeds behaalde certificaat voor Tuinaanleg en Onderhoud bezit Engelsman Hoveniers als enige hovenier in de regio Haaglanden drie Groenkeur certificaten.
"Investeren in Groenkeur is zekerheid bieden aan onze klanten" aldus André Engelsman. Juist in deze tijden heeft de consument behoefte aan gegarandeerde zekerheid op vakmanschap, kwaliteit en veiligheid.

Zijn drie certificaten niet overdreven?
Integendeel, particulieren stellen andere eisen dan bedrijven of overheden. Elk certificaat is op de doelgroep afgestemd. Wij merken dat de bereidheid om verantwoord te investeren in een groene leefomgeving nog steeds groot is, zolang er maar garanties op de uitvoering kunnen worden gegeven. Groenkeur biedt de consument deze zekerheid. Dagelijks zijn onze hoveniers en boomverzorgers op pad om aan de hoge verwachtingen van onze klanten te voldoen.

Wij besteden veel zorg aan veiligheid op de werkplek voor personeel en omstanders door aan de strenge normen van de ISO 9001 te voldoen.

Het geeft ons zeer veel voldoening als een onafhankelijk keurmerk ons motto "Vakmanschap in Groen" bevestigd en wij weten zeker dat we hiermee de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien.

groenkeur certificaat b
Nieuwjaarswens voor 2014 kerstgroet 2013 b

Geslaagd !

Onze groenadviseur de heer Dolf Pul is in juni geslaagd voor het examen Flora & Fauna niveau 3 en heeft in die zelfde maand het certificaat Assessor voor Proeve van Bekwaamheid gehaald (PVB).

Hiermee is de deskundigheid van ons bedrijf nog verder toegenomen en mag de heer Pul zo gehete PVB's afnemen die leerlingen moeten uitvoeren om gediplomeerd hovenier te kunnen worden.

dolf_pul_b

Uitbreiding team  ETW boomspecialisten!

Ruben van der Pot is er als derde medewerker erin geslaagd  het zware examen European Treeworker, climbing te behalen. Afkomstig uit eigen stal heeft Ruben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zich binnen het Engelsman Hoveniers verder te ontplooien.

Wij feliciteren hem van harte!

Ruben gaat het bestaande team uitbreiden om aan de groeiende vraag naar onze professionele inzet in boomverzorging te kunnen voldoen.
Niet geheel toevallig is ook de komst van een splinternieuwe boomverzorgingswagen een feit.
Beide kunnen er tegen aan onder ons motto:

ELKE BOOM OP ELKE LOCATIE !

ruben etw-er b

Initiatief jubileumbomen groot succes!

Dit voorjaar heeft Engelsman Hoveniers  haar vaste klanten voor tuinonderhoud een jubileumboom aangeboden. Een blijk van waardering  om de 10, 15 tot 25 jaar langdurige samenwerking zichtbaar te maken. Ook aan Shell hebben wij een Purperen Berk als 25-jarige jubileumboom aangeboden, op de foto zie je hoe deze wordt geplant in de binnentuin van het hoofdkantoor in Den Haag.

Klik op de foto en zie hoe dit heuglijke feit op de website van Shell is gepubliceerd.

jubileumboom_planten_bij_shell_b

Eerste Koningslinde in gemeente Westland geplant

In opdracht van de gemeente Westland heeft Engelsman in maart 2013 de eerste Koningslinde geplant.
Het planten van een Koningslinde komt voort uit een lange traditie om bij de kroonwisseling van het Nederlandse Koningshuis als blijvende herinnering een Linde aan te planten. De Koningslinde is geplant in het plantsoen voor de Nederhof aan de Hofstraat in Honselersdijk.
Klik op de foto voor het artikel dat naar aanleiding van dit heuglijke feit geplaatst is in de streekkrant Groot Westland van 27 maart 2013.

koningslinde_geplant_b

 

SS Rotterdam even thuishaven voor Engelsman Hoveniers Een minicruise zonder zeeziek te kunnen worden én een bezoek aan de Vrienden van Amstel in Ahoy ! 25 januari was het zover, personeel en partners beleefde een geweldige avond met vooraf een heerlijk buffet en daarna de zaal in voor een swingend concert.

Na afloop op de boot nog een afzakkertje in de Ocean bar en na een korte nacht en ontbijt op de boot weer naar huis.Het was weer een gedenkwaardige avond om bij te schrijven in de rijke traditie van Engelsman feesten! Klik op de foto voor een fotocollage !

 

vrienden_amstel_live_b

Strooizout

De voorraad strooizout is weer op peil en we zijn weer helemaal paraat om onze klanten bij te staan. Wilt u gebruik maken van onze diensten?  mail dan naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

nieuwe_ zoutvoorraad_b

 

Nieuwjaarswens voor 2013

 

nieuwjaarswens voor 2013 b

Martijn Roest Wereldkampioen Tijdrijden Aangepast Wielrennen 2012!

1 oktober 2012  hebben wij onze collega Martijn feestelijk onthaald op Schiphol na aankomst uit Konya, Turkije alwaar hij wereldkampioen tijdrijden aangepast Wielrennen 2012 is geworden.
Gestoken in de regenboogtrui en de wereldcup in zijn handen werd Martijn feestelijk onthaald door zijn collega's en familie.
Hij heeft een geweldige prestatie geleverd waar we  verschrikkelijk trots op zijn.
Tekenend voor de mentaliteit van Martijn is dat hij de volgende morgen al weer aan het werk was als hovenier met een dikke smile op zijn gezicht!

Voor de wedstrijdverslagen zie  http://www.martijnroest.nl/

 

martijn wereldkampioen

Trots !!

autos en personeel b

 

 

Bedrijfsuitje

Op 22 juni 2012 vond het jaarlijkse bedrijfsuitje plaats en trok bijna het voltallige personeel in een optocht van Engelsmanwagens richting de Veluwe. Een groot deel van de deelnemers wist echter nog niet waar ze heen gingen, omdat het uitje altijd wordt georganiseerd door twee medewerkers en voor de overige medewerkers geheim wordt gehouden waar ze heen gaan en wat ze gaan doen.
Het weer werkte gelukkig redelijk mee deze dag en dat het wederom een geslaagde dag was, is te zien in het fotoverslag ( klik hier ) en op het filmpje op: http://www.youtube.com/watch?v=t_8WM5wed1c

bedrijfsuitje 2012 b
   

Plantdag voor bewoners

Op 2 mei 2012 werd de binnentuin van de Prinses Margrietlaan, de Prins Bernhardlaan en de Rembrandtlaan in Voorburg voorzien van nieuwe vaste planten onder de deskundige leiding van onze plantenspecialist. Dit gebeurde in navolging op een workshop waaraan deze bewoners in juli 2010 hadden kunnen deelnemen en waarin ze hun mening hadden kunnen geven over het binnenterrein.  
Engelsman Hoveniers heeft in opdracht van de beheerder een aantal verbeteringen in de binnentuin doorgevoerd, waardoor de functie ervan is verbeterd. Om de veranderingen te vieren werd op 2 mei de plantdag georganiseerd. Alle bewoners hadden hiervoor een uitnodiging ontvangen. Na de uitleg over de verschillende planten en hoe deze geplant moesten worden, kon iedereen aan de slag. Het was een geslaagde middag, iedereen was enthousiast en het binnenterrein staat er weer groen bij.

plantdag b

 

 

Duurzaamheiddag

Op 22 maart 2012 zijn alle buitenmedewerkers op studiedag geweest in Boskoop.
Het thema van deze cursusdag was ‘duurzaamheid'. Debora Treep van het Wellant College en landschapsarchitect en kweker Fred Booy ontvingen de heren in Boskoop. Hierbij kwamen naast het begrip duurzaamheid ook aan de orde ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen' (MVO) en Cradle to Cradle ("De centrale gedachte van de cradle to cradle (wieg tot wieg) filosofie, is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product." Bron: Wikipedia). Tijdens deze dag werd ook het aangename met het nuttige verenigd en werd per boot een bezoek gebracht aan Plantentuin Esveld. Lees het uitgebreide (foto)verslag door op de volgende link te klikken:  Fotoverslag duurzaamheiddag

duurzaamheidsdag b

Gladheidbestrijdingsvloot met succes uitgerukt

Het werd nog even spannend: ‘Zou er nog sneeuw vallen deze winter ?’
Vrijdag 3 februari 2012 was het zo ver ……
Op diverse locaties in het Westland en de Randstad hebben de sneeuwploegen met zoutstrooiers en sneeuwschuivers van Engelsman Hoveniers ervoor gezorgd dat bewoners, klanten en personeel van bedrijven zonder problemen veilig gebruik konden maken van de parkeerterreinen en toegangspaden.
Of de winter terugkomt weten we niet, maar wij zijn er klaar voor !

sneeuwploeg b

Afdeling Bomenwerk gehuisvest op nieuwe locatie

Onze alsmaar groeiende afdeling Bomenwerk is vanaf begin 2012 gehuisvest op een nieuwe locatie, namelijk Turfschipper 3. Door de explosieve groei was de afdeling op haar huidige locatie uit haar jasje gegroeid.
De overige afdelingen van Engelsman Hoveniers blijven op de oude locatie gehuisvest en de afdeling Bomenwerk blijft via het bestaande nummer telefonisch bereikbaar.

turfschipper 3

Nieuwjaarswens

Engelsman Hoveniers wenst u een goed, gezond, gelukkig, maar vooral GROEN 2012 toe !

nieuwjaarswens voor 2012 - b

Ook in vrije tijd creatief met groen

Dat onze medewerkers ook in hun vrije tijd hun ‘groene vingers' niet kunnen laten rusten, blijkt weer eens uit het krantenartikel dat in juni 2011 in de editie Haaglanden van de Telegraaf is verschenen. Als u op de afbeelding klikt, kunt u ook de tekst lezen die bij de foto in de krant geplaatst was.

krantenartikel huisnummer in haag b

Geslaagd !

Het verheugd ons u te kunnen melden dat in mei 2011 onze medewerker Gabe Hansler zijn examen aankomend hovenier (BBL niveau 3) met goed gevolg heeft afgelegd. In juni hebben onze medewerkers Jeffrey, Michel en Sidney dit goede voorbeeld gevolgd. Wij kunnen u dus met nog meer gediplomeerde medewerkers van dienst zijn.

gabe b

Uitbreiding machine- en wagenpark voor de afdeling Bomenwerk

In maart 2011 is het machinepark van Engelsman Hoveniers wederom uitgebreid. Dit keer met een tweede versnipperaar (zie foto). Bovendien is een tweede bedrijfswagen die speciaal is ingericht voor het bomenwerk in bestelling. Kortom de afdeling Bomenwerk is klaar voor het nieuwe bomenseizoen.

versnipperaar b

Gastles voor studenten niveau 3 Wellantcollege

Door onze Groenadviseur Dolf Pul is in februari 2011 een gastles verzorgd voor een klas van het Wellantcollege te Rijswijk. Het Wellantcollege had enkele deskundige professionals bij hoveniersbedrijven benaderd met het verzoek om een gastles te verzorgen voor de derdejaars leerlingen van niveau 3.
Onze  les bestond uit een PowerPoint presentatie waarin tuinsferen vanuit een tuinhistorische perspectief werden belicht. Heden en verleden werden hierbij met elkaar vergeleken. Al snel ontstond een levendig  gesprek over de getoonde onderwerpen. Aansluitend werd de groep buiten aan de hand van een praktijkvoorbeeld  een probleem met betrekking tot de enting van treurberken voorgelegd. Tot slot gaf Maarten Splinter, onze European Tree Worker, een demonstratie knopen leggen waar Hans Kazan tevreden over zou zijn geweest.
Debora Treep, de coördinator van het Wellantcollege, heeft achteraf veel positieve reacties vernomen van de leerlingen.
Wat ons betreft een initiatief dat om een vervolg vraagt !

 

 

Boomspecialist in de krant

December 2010 is één van onze boomspecialisten (European Tree Worker) geïnterviewd door een journalist van het Algemeen Dagblad (zie krantenartikel; klik erop voor het hele artikel).

Ondanks de barre, koude dag met sneeuw en ijs was hij met zijn collega's buiten aan het werk. Ze waren bezig met het snoeien van bomen van de gemeente Westland.

Door zich warm aan te kleden en door constant bezig te blijven konden de mannen de noodzakelijke werkzaamheden toch uitvoeren en staan de bomen en weer verzorgd bij.

 

 

krantenartikel ad dec.2010

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe accuheggenscharen in gebruik genomen

In september 2010 zijn twee nieuwe accuheggenscharen in gebruik genomen. Deze heggenscharen werken niet op benzine of diesel, maar worden gevoed door een accu die door de werknemer op de rug wordt gedragen. Hierdoor is de heggenschaar lichter, stiller en geeft geen geurhinder en geen luchtvervuiling. Prettig voor de werknemer en voor de omgeving waar hij aan het werk is !

accuheggeschaar b


Nieuwe kleine graafmachine

Juli 2010 hebben wij een nieuwe kleine graafmachine in gebruik genomen. Naast de reeds in gebruik zijnde zware graafmachine hebben wij nu dus ook een klein machine die door smalle brandgangen en in ‘kleine' achtertuinen makkelijk zijn werk kan verrichten. Hierdoor zijn wij in staat nog efficiënter en dus goedkoper te werken, wat in deze tijd waarin iedereen ‘op de kleintjes moet letten' zeker gewaardeerd zal worden.

kleine graafmachine b

Nu ook jacuzzi's bij Engelsman Hoveniers

Maart 2010 zijn we dealer geworden van Venice-Spaline, leverancier van spa's (ook wel jacuzzi's genoemd). Deze spa's zijn van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs. Ze hebben het meest betrouwbare besturingssysteem, zeer sterke en fraai vormgegeven kuipen en alle componenten zijn vooraf uitvoerig getest en tot in detail uitgewerkt. De spa's zijn standaard voorzien van vele extra's zoals LED-verlichting, RVS jets, verlichte waterval en veel meer.

jacuzzi a

Westland On Stage

Na de zoveelste tv uitzending waarin het VMBO er van langs kreeg, bedacht Corine Korrel (met vier kinderen grootverbruiker van onderwijs) in 2006 On Stage.
On Stage wil letterlijk een positief podium optuigen waarop het vmbo in "the Spotlights" gezet wordt.
Informatie en kennis is van groot belang in de oriëntatie van jongeren op hun toekomst. Niet alleen kennis van opleidingen, maar ook van het vak of beroep waar het voor opleidt. En wie kan daar beter over vertellen dan de vakman zelf? Op On Stage komen de vakmensen: van arts tot automonteur en alles er tussen in en staat het persoonlijk contact centraal. Scholen maken zelf de keuze welke leerjaren ze mee laten doen.

Op 2 februari 2010 is Engelsman Hoveniers met 5 man sterk bij de Westland On Stage bijeenkomst geweest om samen met nog ruim 200 andere Westlandse ondernemers uit diverse bedrijfstakken zoveel mogelijk VMBO scholieren te interesseren voor ons vak.

Met ruim 20 scholieren hebben wij een afspraak gemaakt om op ons bedrijf een bezoek te brengen op de zogeheten ‘On stage Doe Dag'. Deze dag heeft plaatsgevonden op dinsdag 16 februari. Tijdens deze dag hebben wij de leerlingen een blik in de keuken van de hovenier gegeven. Alle aspecten van het hoveniersberoep zijn uitgelegd en daarna met een rondleiding door het bedrijf verder verduidelijkt waarbij diverse machines en gereedschappen zijn gedemonstreerd. Tevens heeft onze groenadviseur één en ander verteld over het maken voor tuinontwerpen en offertes. De ontvangen leerlingen (en één docent) waren erg positief.

Wij als Engelsman Hoveniers dragen dit project een warm hart toe en proberen door deelname aan dit project de toekomst van het hoveniersvak te waarborgen.

westland on stage dag 2-2-10 b

 

 

 

westland on stage doe dag 16-2-10 b

Reeds 10 jaar in het Westland !

December 2009
Omdat het ruim 40 jaar bestaande Engelsman Hoveniers al 10 jaar in het Westland is gevestigd heeft zij de Westlanders verblijd met een grootse kerstboom van wel 15 meter hoog. Als u over de Dorpskade richting Wateringen rijdt, ziet u hem ongeveer halverwege aan uw rechthand staan.

Onlangs zijn de vele lichtjes in de boom feestelijk ontstoken door de vader van de eigenaar de heer Cees Engelsman van 77 jaar.

Ook het pand, de karaktervolle dakplataan op de luxe vlonder voor het pand en de vlonder zelf zijn feestelijk verlicht. Engelsman Hoveniers hoopt hiermee wat licht te brengen in de donkere dagen voor kerst en wenst alle Westlanders fijne feestdagen en een groen 2010 !

Hiernaast ziet u het kranteartikel dat in de regionale krant Hele Westland heeft gestaan.

 

 

krantenartikel kerstboom in hele westland dec.09 a

Vernieuwde website

Augustus 2009 is onze geheel vernieuwde website de lucht in gegaan.

Nieuw zijn onder andere de pictogrammen van de vier takken van ons bedrijf (Advies, Aanleg, Onderhoud en Bomenwerk) die we op de website gebruiken als knoppen waaronder u allerlei informatie over deze bedrijfstakken vindt.

Ook nieuw zijn de fotoalbums. Onder Home vindt u een overzicht van alle albums en her en der verspreid onder de betreffende onderwerpen de bijbehorende albums. Deze fotoalbums zullen nog regelmatig aangevuld worden.

Wij zijn benieuwd naar uw op- of aanmerkingen over onze nieuwe website; stuur ze naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

nieuwe website

Renovatiewerkzaamheden daktuin

In maart 2009 zijn wij van start gegaan met de renovatiewerkzaamheden van de daktuin van Winkelcentrum 'In de Bogaart' in Rijswijk. Op de foto ziet u dat het gras op de schuine daken wordt vervangen door klimop.

 

 

renovatie daktuin b
   


Kerstboom centrum Wateringen

Begin december hebben we de kerstboom op het Plein in Wateringen geplaatst.

 

 

   

Twee gecertificeerde European Treeworkers

Sander Meershoek heeft in oktober 2008 ook met goed gevolg zijn examen afgelegd voor European Treeworker.
Nu heeft Engelsman Hoveniers dus twee gecertificeerde European Treeworkers.

Op de foto zie je de twee heren aan het werk tijdens het rooien van een boom met behulp van een hoogwerker.

rooien dmv hoogwerker.jpg
   

Nieuwe vrachtwagen

Vol trots presenteren wij u hierbij onze nieuwe vrachtwagen die is geleverd in juli 2008. Deze vrachtwagen heeft onder andere een 24 ton’s kraan met een reikwijdte van 12 meter !

Wij stellen onze nieuwe trots graag ter beschikking voor voorkomende werkzaamheden. Hij is te huur inclusief chauffeur, grijper, stenenklem, afzetbak en 24 ton’s kraan. Indien u interesse heeft, vraag dan vrijblijvend onze prijzen op.

 

vrachtauto a.jpg
   

Artikel in de krant

Naar aanleiding van een persbericht dat we naar verschillende kranten hebben gestuurd over het behalen van het European Treeworker certificaat is Maarten Splinter geïnterviewd door het AD-Haagsche Courant, editie Westland.

Hiernaast vindt je het artikel zoals dat op woensdag 16 juli 2008 geplaatst was in de krant. Je kunt erop klikken voor een vergrootte versie.

krantenartikel ad jul.08.jpg

 

   

Maarten Splinter behaalt certificaat ‘European Treeworker, climbing'

Onze boomspecialist Maarten Splinter, ontving eind juni 2008 uit handen van de voorzitter van de EAC dit internationaal erkend en hoog gewaardeerde certificaat. EAC staat voor European Arboricultural Council en is de EuropeseBoomverzorgingsraad.

De EAC wil via certificering mensen die met boomverzorging bezig zijn groeperen met behulp van bepaalde kwaliteitsnormen en criteria qua vakkennis. Het examen voor ‘European Treeworker, climbing' wordt afgenomen door een internationale jury en legt naast algemene bomenkennis de nadruk op uitvoerende boomverzorging zoals het snoeien en verwijderen van bomen door middel van klimtechnieken.

Met deze gecertificeerde medewerker en een tweede op komst in de persoon van Sander Meershoek die in november zijn certificaat hoopt te behalen, is onze boomverzorgingsafdeling nog beter in staat al uw boomvraagstukken en - problemen op te lossen.

 

boomklimwerk.jpg
   

Uitbreiding machinepark

In april 2008 heeft Engelsman Hoveniers B.V. haar machinepark uitgebreid met een zogenaamde stobbefrees.

Met behulp van deze machine kunnen wortelstronken in alle soorten en maten verwijderd worden en kunnen wij u dus nog beter en sneller van dienst zijn bij het verwijderen van bomen.

 

stobbefrees.jpg
   

Bedrijfshulpverlening (BHV)

In februari 2008 hebben alle medewerkers van Engelsman Hoveniers B.V. meegedaan aan een bedrijfshulpverleningscursus.

Deze cursus bestond uit een deel brandpreventie en een deel 1e hulp.

Alle medewerkers zijn geslaagd, dus iedereen kan nu bij kleine ongelukjes 'te hulp schieten'.

bhv brandpreventie.jpg

bhv 1e hulp.jpg

   
Opnamen VHG promotie spot

Verspreid over de maand januari 2007 is er bij ons een promotiespot voor de hoveniersbranche opgenomen.

De VHG gebruikt de spot om jonge mensen voor ons vak te interesseren.

De opnamen werden professioneel gemaakt door Loek Marreck bekent van diverse televisie producties.

IMG_4393.gif